Acasă Anchete Fost medic oncolog, dat în urmărire, prins de Poliția Română

Fost medic oncolog, dat în urmărire, prins de Poliția Română

DISTRIBUIȚI

165152 – 08062022  – La data de 7 iunie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat, în sectorul 6 din municipiul București, un bărbat, de 68 de ani, cetățean al Regatului Țărilor de Jos.

Pe numele acestuia a fost emis, de către autoritățile judiciare din Țările de Jos, un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, cauzare de leziuni corporale grave și omor, fapte pedespsite de Codul penal din această țară cu pedeapsa închisorii de 20 de ani.

În fapt, în perioada 2016 – 2018, pretinzând că exercita profesia de medic oncolog, calitate care i-ar fi fost retrasă în anul 2016, bărbatul ar fi prescris tratamente empirice și neadecvate pentru 5 pacienți, domiciliați pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, care ar fi produs, în final, moartea victimelor.

Persoana bănuită a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore și încarcerarea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.