Acasă Social Frontex: Intrările ilegale în UE din Balcanii de Vest s-au înmulţit de...

Frontex: Intrările ilegale în UE din Balcanii de Vest s-au înmulţit de peste două ori în luna mai

DISTRIBUIȚI

165217 – 14062022 –  Uniunea Europeană a înregistrat în luna mai o înmulţire puternică a intrărilor ilegale din Balcanii de Vest în blocul comunitar, a anunţat marţi agenţia UE de protecţie a frontierelor, Frontex, potrivit Reuters.

”În mai, numărul migranţilor ilegali detectaţi în regiune a crescut de peste două ori, până la 12.088”, a precizat Frontex într-o declaraţie, adăugând că principalele ţări de origine au fost Siria şi Afganistan.

În perioada ianuarie-mai 2022, Frontex a înregistrat 40.675 de treceri ilegale în total pe ruta Balcanilor de Vest, aproape de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ruta Balcanilor de Vest a reprezentant astfel aproape jumătate din numărul total de 86.420 de treceri ilegale la graniţele UE în perioada respectivă, a adăugat Frontex.

Agenţia nu a precizat motivul acestei creşteri, dar a menţionat că majoritatea persoanelor detectate se aflau în Balcanii de Vest de ceva timp înainte de a încerca să intre în UE.

Persoanele care au fugit de războiul din Ucraina nu au fost incluse în aceste date, a explicat Frontex.

Agenţia a mai transmis că, potrivit celor mai recente date, peste 5,5 milioane de ucraineni au intrat în UE de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la finalul lunii februarie. Sursa: Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.