Acasă Externe Întâlnire Maia Sandu – Marcel Ciolacu la Chișinău

Întâlnire Maia Sandu – Marcel Ciolacu la Chișinău

DISTRIBUIȚI

 165121 – 07062022 – Presedintele Maia Sandu a primit ieri o delegație condusă de Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților din Parlamentul României, care a vizitat Republica Moldova.

Printre subiectele abordate s-a numărat și necesitatea deblocării și fluidizării traficului de la frontiera moldo-română.

„Șefa statului a mulțumit României pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro, agreat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București din februarie, și cele 10 milioane de euro, anunțate la Conferința de la Berlin din luna aprilie a.c.”, se menționează în comunicatul emis de Președinția Republicii Moldova.

Potrivit sursei, membrii delegației române și-au exprimat susținerea pentru aspirațiile europene ale Moldovei, menționând că astăzi în România există un consens al tuturor forțelor politice pentru parcursul european al Republicii Moldova, relatează Agora.md

Totodată, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova își dorește să continue buna cooperare cu România, în special prin proiecte în domeniul infrastructurii de transport, a celor care vor consolida securitatea energetică a țării sau vor aduce noi investiții. La fel, șefa statului a solicitat intervenția cât mai rapidă a autorităților de la București pentru a debloca și a fluidiza traficul de mărfuri la frontiera moldo-română, unde în prezent, din cauza sistării rutelor tradiționale de transport, s-au făcut cozi kilometrice de camioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.