Acasă Externe Agenda Europeana Întărirea sănătății mintale și a sprijinului psihosocial pentru persoanele strămutate provenind din...

Întărirea sănătății mintale și a sprijinului psihosocial pentru persoanele strămutate provenind din Ucraina

DISTRIBUIȚI

  165178 – 10062022 – Comisia Europeană a semnat un acord de contribuție în valoare de 7 milioane de euro cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, menit să le ofere sprijin psihosocial și pentru sănătate mintală persoanelor care fug din Ucraina.

Acordul urmărește să sprijine refugiații cu probleme de sănătate mintală și traumatisme psihologice grave, prin acordarea de prim ajutor și evaluare psihologice, precum și prin acordarea de sprijin psihosocial și de sănătate mintală pe termen mai lung, în propria lor limbă.

Contractul, finanțat prin programul EU4Health, acoperă acțiuni de consolidare a capacităților personalului și voluntarilor Crucii Roșii, ale personalului de intervenție de urgență și ale altor profesioniști din cinci țări ale UE (Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Republica Cehă) și se va derula timp de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.