Acasă Social Aparare Întrevedere a ministrului Apărării cu omologul din Macedonia de Nord

Întrevedere a ministrului Apărării cu omologul din Macedonia de Nord

DISTRIBUIȚI

 165255 – 16062022– Miercuri, 15 iunie, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Macedonia de Nord, Slavjanka Petrovska, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, de la Bruxelles.

Agenda discuțiilor dintre cei doi înalți oficiali a vizat, pe lângă problematicile de pe agenda curentă a NATO, și tematica bilaterală, respectiv oportunitățile consolidării și extinderii relației de cooperare în domeniul apărării.

Totodată, cei doi miniștri au evidențiat importanța continuării proiectelor comune în cadrul formatelor regionale la care cele două state sunt parte. A fost abordată, de asemenea, importanța regiunii Balcanilor de Vest, atât în contextul NATO, cât și al UE, precum și sprijinul țării noastre pentru accederea Republicii Macedonia de Nord la Uniunea Europeană.

La finalul discuțiilor, miniștrii Dîncu și Petrovska au reconfirmat angajamentul reciproc pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării atât în context bilateral, cât și multinațional, agreând importanța consolidării dialogului politico-militar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.