Acasă Politic Klaus Iohannis, după vizita la Irpin: „Nu există cuvinte care să descrie...

Klaus Iohannis, după vizita la Irpin: „Nu există cuvinte care să descrie tragedia inimaginabilă”

DISTRIBUIȚI
foto:Profimedia Images

 165262 – 16062022– Președintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. Cei patru lideri europeni au mers și la Irpin, un oraș din apropierea capitalei, distrus de atacurile rușilor, după care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președinția ucraineană a dat publicității și imagini video de la întâlnirea liderilor cu Volodimir Zelenski:

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Înaintea discuțiilor oficiale, cei cinci lideri au făcut o fotografie de grup.

Cei cinci lideri discuta despre sprijinul oferit Ucrainei pentru a face față invaziei Rusiei, dar și despre eforturile de reconstrucție care vor fi necesare după încheierea războiului.

Candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană este de asemenea pe agenda discuțiilor.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel ca militarii ruși care se fac vinovați de crimele și distrugerile din Ucraina să fie aduși în fața justiției internaționale.

„Nu există cuvinte să descrii tragedia inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, după vizita la Irpin. Sursa:digi24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.