Acasă Anchete Justitie Marian Enache este noul președinte al Curții Constituționale a României

Marian Enache este noul președinte al Curții Constituționale a României

DISTRIBUIȚI

 165199 – 11062022 – Judecătorul Marian Enache a fost ales astăzi în unanimitate, prin vot secret, potrivit unui comunicat al CCR:

”În ziua de sâmbătă, 11 iunie 2022, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui României și a președinților celor două Camere ale Parlamentului, precum și în prezența prim-ministrului,  a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de judecător al Curții Constituționale de către Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei și Dimitrie-Bogdan Licu.

Prin Decretul nr.782, publicat în Monitorul Oficial nr.464 din 9 mai 2022, Mihaela Ciochină a fost numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Prin Hotărârea Senatului nr.81, respectiv Hotărârea Camerei Deputaților nr.36, publicate în Monitorul Oficial nr.430 din 3 mai 2022, Laura-Iuliana Scântei și  Dimitrie-Bogdan Licu au fost numiți judecători la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit art.63 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, intrarea în exercițiul funcției de judecător al Curții Constituționale și a fost urmat de reunirea Plenului, în noua componență, pentru alegerea noului președinte al Curții.

În urma votului secret, cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenți, Marian Enache a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale, pentru un mandat de trei ani.

Procedura de alegere a noului președinte al Curții Constituționale s-a desfășurat în temeiul dispozițiilor art.7 alin.(1), (2) și (3) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.