Acasă Social Aparare Ministrul Apărării, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

Ministrul Apărării, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

DISTRIBUIȚI

 165241– 15062022 –    Ministrul Apărării, Vasile Dîncu participă, în zilele de 15 și 16 iunie, la Reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles și este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

În cadrul ministerialei, discuțiile vor fi concentrate, cu precădere, pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice ce vor conferi substanță Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârșitul acestei luni, pe componenta apărării.

În cadrul unei cine de lucru, miniștrii aliați vor discuta cu partenerii consacrați, Finlanda și Suedia, precum și cu cei din vecinătatea estică, Georgia și Ucraina, despre situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă și perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE. La cina de lucru va participa și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell.

În prima sesiune a Consiliului Nord-Atlantic va fi discutată adaptarea pe termen mediu și lung a posturii de apărare și descurajare, iar cea de-a doua sesiune va fi dedicată aspectelor referitoare la resursele pentru apărare și finanțare comună.

Reuniunea se înscrie în amplul proces de adaptare a Alianţei în contextul deteriorării fundamentale a mediului de securitate regional, european şi euro-atlantic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federația Rusă.

În marja reuniunii ministeriale, ministrul Apărării va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la inițiativa Statelor Unite ale Americii și prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.