Acasă Politic Ministrul moldovean al Apărării, primit de premierul Ciucă

Ministrul moldovean al Apărării, primit de premierul Ciucă

DISTRIBUIȚI

 165137 – 08062022 –  Prim-ministrul Guvernului României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi. Primirea a avut loc în contextul vizitei efectuate de către oficialul Republicii Moldova la București, la invitația omologului său român.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat vizita oaspetelui din Republica Moldova și a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate și cu efecte importante ale situației actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucraina.

Premierul a reafirmat sprijinul deplin și activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina și Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană. Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăsește permanent pe linia eforturilor susținute ale României pe această direcție.

Oficialul de la Chișinău a salutat și mulțumit pentru sprijinul constant al României, susținerea politică, economică și financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiați, criza energetică, inflația – dar și pentru a-și atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Cele două părți au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale, inclusiv eforturile fluidizării traficului la frontieră. În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acțiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei și evoluțiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea și propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului.

De asemenea, au fost abordate temele cooperării cu instituțiile internaționale și cu România în întărirea instrumentarului de asigurare a păcii și stabilității, a securității cetățenilor în Republica Moldova și în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.