Acasă Social Administratie Nicușor Dan încearcă să recupereze arhiva Capitalei

Nicușor Dan încearcă să recupereze arhiva Capitalei

DISTRIBUIȚI

 165404 – 29062022 – După mai bine de 30 de ani, Nicușor Dan, primarul general al Bucureștilor, a iniţiat procedurile pentru recuperarea arhivei municipiului Bucureşti care a aparţinut fostului Institut Proiect Bucureşti până în anul 1989.

Potrivit prevederilor legale, după anul 1989, arhiva institutului trebuia predată autorităţii publice locale, însă nicio administraţie nu a fost interesată de recuperarea acestor documente.

Arhiva Institutului Proiect Bucureşti cuprinde toate studiile şi proiectele clădirilor din Capitală construite în perioada comunistă, respectiv blocuri de locuinţe, şcoli, spitale etc. Potrivit informaţiilor deţinute până în prezent, este vorba de 66 de mii de dosare, care însumează 2 km liniari de arhivă.

Nicușor Dan spune că documentele se află în condiţii de siguranţă în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga, după ce, în anii anteriori, acestea au mai fost depozitate la Caracal şi la Brăila.

Pentru operaţionalizarea arhivei, vom achiziţiona servicii de prelucrare, numerotare, opisare şi inventariere, urmând ca, ulterior, să fie scanată şi digitalizată. După finalizarea acestor etape, documentele vor putea fi accesate de toţi cetăţenii interesați, persoane fizice, persoane juridice sau instituţii şi vor fi utile pentru realizarea proiectelor de reabilitare şi consolidare a clădirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.