Acasă Economie Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

DISTRIBUIȚI

 165321 – 22062022 – Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

”Noile normative prevăd reglementări mai simple, dar care au în vedere siguranța elevilor, condiții moderne în școli și clădiri prietenoase cu mediul”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Necesitatea revizuirii vechii reglementări tehnice a rezultat ca urmare a problemelor identificate la nivel național în ceea ce privește infrastructura educațională din punctul de vedere al condițiilor igienico-sanitare și de funcționare, al schimbărilor sociale, tehnologice și normative recente din domeniul educației, dar și cele privind dezvoltarea localităților și regimul de proprietate al terenurilor.

Noile reglementări au 95 de pagini față de cele aproape 200 în vigoare și vizează și construirea unor structuri care nu erau cuprinse în normativele în vigoare, ca, de exemplu, laboratoarele de informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.