Acasă Externe Papa Francisc cere negocieri adevărate pentru încetarea focului în Ucraina

Papa Francisc cere negocieri adevărate pentru încetarea focului în Ucraina

DISTRIBUIȚI

165106 – 06062022 – Papa Francisc a cerut duminică să se desfăşoare „negocieri adevărate” care să permită ajungerea la „o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă” în Ucraina şi a invitat „responsabilii naţiunilor” să nu ducă „Umanitatea la distrugere”, relatează Agerpres, conform EFE.

Papa Francisc a amintit că, „odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu”.

„Popoare care se înfruntă, care se ucid, oameni care în loc să se apropie sunt alungaţi din casele lor”, a spus papa Francisc, vorbind despre „furia distrugerii şi a morţii (…) care alimentează o escaladare tot mai periculoasă pentru toţi”.

„Reiau apelul meu către responsabilii naţiunilor: Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog”, a transmis suveranul pontif, repetând această ultimă frază, în aplauzele celor circa 25.000 de credincioşi strânşi în piaţa Sf. Petru.

Papa Francis a insistat „să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă, să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru vieţile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a oraşelor şi satelor peste tot”.

„Să ne rugăm, angajându-ne fără odihnă în favoarea păcii”, le-a spus el credincioşilor, la o zi după ce şi-a reiterat disponibilitatea de a călători în Ucraina, „la momentul oportun”.

Papa Francisc a mai anunţat că săptămâna aceasta se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei deplasări în această ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.