Acasă Anchete Interne Peste 23 tone de deșeuri de ulei și grăsimi comestibile transportate ilegal...

Peste 23 tone de deșeuri de ulei și grăsimi comestibile transportate ilegal din Bulgaria, oprite la P. T. F. Giurgiu

DISTRIBUIȚI

 165283 – 18062022–   Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui ansamblu rutier care transporta cantitatea de 23 tone de deșeuri de ulei și grăsimi comestibile.

La data de 17.06.2022,  poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion tip cisternă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de ulei și grăsimi comestibile.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau deșeuri de ulei și grăsimi comestibile, în greutate de 23.270 kilograme, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul Germaniei.

În urma analizării documentelor prezentate de către şofer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, motiv pentru care nu s-a permis accesul pe teritoriul României mijlocului de transport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.