Acasă Social Administratie PMB: Modificări importante în cuprinsul Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de...

PMB: Modificări importante în cuprinsul Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

DISTRIBUIȚI

 165341 – 23062022 –  Primăria Capitalei anunță solicitanţii şi deţinătorii de autorizaţii de construire că au fost făcute două modificări importante în cuprinsul Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Este vorba de schimbarea termenului pentru depunerea solicitărilor de prelungire a autorizaţiilor de construire şi creşterea valabilităţii acestora.

Astfel, începând cu data de 13 iunie 2022, persoanele interesate de prelungirea valabilităţii autorizaţiilor de construire se vor adresa autorităţii emitente mai devreme, respectiv cu cel puţin 45 de zile lucrătoare înaintea expirării autorizaţiilor, şi nu cu 15 zile lucrătoare, aşa cum era prevăzut în vechea legislaţie.

În ceea ce privește prelungirea autorizaţiei, aceasta se va acorda o singură dată şi pentru o perioadă de până la 24 de luni, faţă de 12 luni- termenul anterior.

Legea mai precizează că autorizaţiile de construire care la data intrării în vigoare a noilor prevederi au mai puţin de 30 de zile până la data expirării termenului de valabilitate se prelungesc de drept cu 90 de zile.

Modificările au fost aduse prin publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 176/2022, care completează şi modifică Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.