Acasă Economie Prima ediție a Forumului Consilierilor Locali, organizată la Palatul Parlamentului

Prima ediție a Forumului Consilierilor Locali, organizată la Palatul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

165287 – 19062022 – Comisia pentru constituționalitate din Camera Deputaților, cu sprijinul grupului parlamentar AUR, a organizat la Palatul Parlamentului, în perioada 17-18 iunie, prima ediție a forumului dedicat administrației publice locale, intitulat „Forumul Consilierilor Locali”. Evenimentul a reunit peste 200 de consilieri locali de la toate partidele din România. Printre oficialii prezenţi la forum s-au numărat secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene, Roxana Mînzatu, și Robert Grzechnik, consilier local al Primăriei Wrocław din Polonia.

„Chiar dacă unii pregătesc revizuirea Legii noastre fundamentale, trebuie să spunem că elemente precum caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, limba română ca limbă oficială sau suprimarea drepturilor și libertăților fundamentale nu pot face obiectul revizuirii. În ceea ce privește administrația publică, va trebui să analizăm împreună dacă numărul mandatelor primarilor trebuie limitat la două, dacă se mai justifică existența funcției de viceprimar sau dacă indemnizația primarilor care angajează administratori publici ar trebui redusă la jumătate, precum și în ce măsură fenomene precum fotografierea buletinelor de vot sau cel al flotanților electorali ar trebui combătute prin lege”, a declarat Ringo Dămureanu, președintele Comisiei pentru constituționalitate din Camera Deputaților și deputat AUR de Dolj.

Dezbaterile au fost structurate în 4 paneluri: Finanțarea publică locală – constituirea bugetelor locale, Derularea proiectelor de investiții locale – finanțare, contractare, implementare, Dezvoltare urbanistică locală ți Planul Național de Redresare și Reziliență al României – Oportunități de  finanțare pentru autoritățile locale

De asemenea, în cadrul forumului a fost organizat workshop-ul „Propuneri de modificare a Codului administrativ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.