Acasă Anchete Interne Treizeci de cetăţeni din Nepal şi Bangladesh, depistaţi ascunşi de către polițiștii de...

Treizeci de cetăţeni din Nepal şi Bangladesh, depistaţi ascunşi de către polițiștii de frontieră arădeni

DISTRIBUIȚI

 165169 – 09062022 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci de cetăţeni din Bangladesh și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu polistiren.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, polistiren pentru o societate din Italia.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, treizeci  de cetățeni străini.

Aceştia au fost preluaţi și transportaţi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, colegii noştri au stabilit faptul că, o parte dintre aceştia, intraseră legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.