Acasă Externe Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

DISTRIBUIȚI

 165273 – 17062022– Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi că vizita la Kiev a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României a marcat o „zi istorică” pentru ţara sa.

„Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice”, a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de joi seară, adăugând că Ucraina este acum mai aproape de Uniunea Europeană decât oricând de la independenţa sa.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii vineri o evaluare privind acordarea statutului de candidat la aderare Ucrainei, un pas cheie în procesul îndelungat de obţinere a calităţii de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Europa ar putea să scrie o nouă poveste despre libertate şi „să elimine în cele din urmă zona gri dintre UE şi Rusia”, datorită curajului bărbaţilor şi femeilor ucrainene, a spus Zelenski.

Pe de altă parte, Rusia intenționează să reziste sancțiunilor occidentale și să își îndeplinească obiectivul în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de CNN.

Întrebat despre intenția Rusiei de a ocupa teritorii ucrainene din Odesa, Harkov și Herson, Peskov a spus că decizia va depinde de „voința localnicilor”.

„Scopul numărul unu este de a proteja oamenii din Donbas și Lugansk de cei care bombardează Donețk, de exemplu, chiar acum, și ucid civili acolo. Și au făcut asta în ultimii 8-9 ani”, a susținut el.

„În ceea ce privește alte teritorii și regiuni ale Ucrainei, cu cât armata noastră curăță mai mult teritoriul de acele regimente naționaliste, cu atât mai mulți oameni îi primesc și cu atât mai mulți oameni își declară dorința de a nu-și mai lega viața de regimul modern de la Kiev”, a susținut el. Sursa: Digi 24, Foto: Profimedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.