Acasă Politic Amenzi de 28.000 de lei, pentru taximetriștii de la Gara de Nord,...

Amenzi de 28.000 de lei, pentru taximetriștii de la Gara de Nord, în decurs de două ore

DISTRIBUIȚI
foto:rnews.ro

 165455 – 02072022 – Controalele din ultimele şapte zile au avut loc la Piaţa Romană şi Gara de Nord şi au vizat depistarea şi sancţionarea şoferilor care încalcă prevederile Legii taximetriei şi ale Regulamentului privind serviciului public de transport local în regim de taxi, informează Poliţia Locală a Capitalei, pe Facebook.

Agenții Poliției Locale București au aplicat, joi, în două ore, amenzi de 28.000 de lei pentru încălcarea Legii taximetriei la Gara de Nord

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au continuat, în această săptămână, seria de acțiuni privind verificarea legalității activității de transport public în regim de taxi, în Capitală. Controalele au avut loc la Piața Romană și Gara de Nord și au vizat depistarea și sancționarea șoferilor de taxi care încalcă prevederile Legii taximetriei 38/2003 și a Regulamentului pentru organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi – H.C.G.M.B. 178/2008. În ultimele șapte zile, polițiștii locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. și polițiști ai Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord au verificat documentele aferente unui număr de 76 de taxiuri, 23 conducători auto fiind depistați cu nereguli. Pentru neeliberarea bonului fiscal la sfârșitul cursei, lipsa echipamentelor radio de emisie recepție, cât și neprezentarea documentelor justificative șoferii vinovați au fost sancţionaţi contravențional cu amenzi totale de peste 43.000 de lei.

Trei sferturi din acestea au fost aplicate, joi, la Gara de Nord, acolo unde, în decurs de două ore, polițiștii locali au sancționat 11 conducători auto ce ofereau servicii de taxi cu încălcarea legislației. Nouă autorizații taxi au fost reținute, ca măsuri complementare.

Acţiunile Poliției Locale București vor continua.

Poliţiştii locali şi cei ai Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord au verificat documentele aferente unui număr de 76 de taxiuri, 23 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli.

„Pentru neeliberarea bonului fiscal la sfârşitul cursei, lipsa echipamentelor radio de emisie recepţie, cât şi neprezentarea documentelor justificative şoferii vinovaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi totale de peste 43.000 de lei. Trei sferturi din acestea au fost aplicate, joi, la Gara de Nord, acolo unde, în decurs de două ore, poliţiştii locali au sancţionat 11 conducători auto ce ofereau servicii de taxi cu încălcarea legislaţiei. Nouă autorizaţii taxi au fost reţinute, ca măsuri complementare”, precizează sursa citată.

Poliţia Locală Bucureşti transmite că va continua acţiunile pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.