Acasă Social Atenţionare de călătorie pentru Slovenia – Caniculă și pericol de incendii de...

Atenţionare de călătorie pentru Slovenia – Caniculă și pericol de incendii de vegetație

DISTRIBUIȚI

 165671 – 19072022 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru perioada 19-25 iulie 2022, o avertizare de caniculă severă. Conform prognozei actuale, temperaturile urmează să crească constant pe parcursul săptămânii, ajungând până la 39 de grade Celsius în perioada 23 – 24 iulie 2022, și până la 40 de grade în ziua de 25 iulie 2022. Cele mai afectate localități vor fi Bela Krajna (sud-estul țării) și Nova Gorica (în zona de vest, la frontiera cu Republica Italiană). Locuitorii din aceste localităţi sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție împotriva caniculei.

Valul de căldură se suprapune secetei persistente din ultimele 2 luni, având drept consecință apariția pericolului de incendii de vegetație în regiunile Kras și Istria, canicula fiind antrenată și de curenții de aer cald din Marea Adriatică, val care s-ar putea extinde și în alte părți ale țării.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://ljubljana.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.