Acasă Anchete Interne Ceremonia de absolvire a Promoției „Regina Maria – 100 de ani de...

Ceremonia de absolvire a Promoției „Regina Maria – 100 de ani de la Încoronare” a Academiei de Poliție

DISTRIBUIȚI

 165645 – 15072022 – Astăzi, 15 iulie a.c.,  în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode,  a avut loc  ceremonia decorării Drapelului de Luptă şi de acordare a gradului absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Tinerii absolvenți au primit gradul profesional de subinspector de poliție/sublocotenent, în cadrul unei festivități desfășurate în prezența familiilor și a prietenilor.

În discursul său, ministrul Afacerilor Interne s-a adresat celor mai tineri ofițeri: „Ceremonia de astăzi marchează încununarea eforturilor de pregătire din timpul anilor de studiu și începutul carierei dumneavoastră de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Începând de astăzi vă aflați în slujba legii și a cetățenilor. Am convingerea că această opțiune s-a bazat pe propriile principii și valori, pentru că profesia dumneavoastră presupune, înainte de orice, VOCAȚIE! Vă îndemn să dați permanent dovadă de integritate și profesionalism.”

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a mulțumit părinților absolvenților pentru felul în care și-au educat copiii și pentru faptul că i-au încurajat să urmeze o carieră în cadrul MAI.

În cadrul aceluiași eveniment, demnitarul a decorat Drapelul de Luptă al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în semn de recunoștință pentru dăruirea și profesionalismul corpului profesoral care a contribuit la formarea a mii de ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv prin dispoziții ale șefilor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, emise potrivit competențelor legale, cu data de 15 iulie 2022, absolvenților cu diplomă de licență ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, promoția 2022, forma de învățământ cu frecvență, li se acordă gradul profesional de subinspector de poliție, respectiv gradul militar de sublocotenent, după cum urmează:

Facultatea de Poliție:

– 248 absolvenți de la specializarea Ordine și siguranță publică – specialitatea poliție;

– 71 absolvenți de la specializarea Ordine și siguranță publică – specialitatea poliție de frontieră;

– 69 absolvenți de la specializarea Ordine și siguranță publică – specialitatea jandarmi;

– 113 absolvenți de la specializarea Drept;

– 40 absolvenți de la specializarea poliție de penitenciare.

Facultatea de Pompieri:

– 50 de absolvenți de la specializarea Instalații pentru construcții – pompieri.

Facultatea de Arhivistică:

– 11 absolvenți (ultima promoție).

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, respectiv prin dispoziții ale șefilor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, emise potrivit competențelor legale, cu data de 15 iulie 2022, absolvenților cu diplomă de licență din promoția 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Poliție, Programul de studii universitare de licență/ specializarea Ordine și siguranță publică, forma de învățământ cu frecvență redusă, li se acordă grade profesionale, respectiv grade militare, în funcție de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

–       37 de la specialitatea Poliție;

–       7  de la specialitatea Poliție de Frontieră;

–       7  de la specialitatea Jandarmi.

Începând cu data de 18 iulie a.c., absolvenții se vor prezenta la unitățile Ministerului Afacerilor Interne centrale și teritoriale, unde au fost repartizați în funcție de rezultatele obținute, nevoile structurilor și propriile opțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.