Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov Clip de informare despre abonamentul metropolitan integrat

Clip de informare despre abonamentul metropolitan integrat

DISTRIBUIȚI

165609 – 13072022 – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) deschide o nouă modalitate de comunicare cu publicul, prin difuzare de conținut video. TPBI și partenerii săi din proiectul de integrare tarifară pentru transportul public de suprafață, cu metroul și cu trenul metropolitan au realizat, cu resurse proprii, un film de informare a călătorilor cu privire la abonamentul metropolitan integrat. Filmul urmează să fie difuzat pe paginile de Facebook ale tuturor partenerilor, pe canalul YouTube al TPBI, pe ecranele de informare ale transportului în comun de suprafață și subteran, precum și pe alte canale de care dispun cei implicați.

Acest tip de abonament este alegerea perfectă atât pentru turiștii care vizitează regiunea București – Ilfov, cât și pentru locuitorii de aici care călătoresc frecvent în zona metropolitană și folosesc mai multe mijloace de transport. Cu un singur card, călătorii pot circula nelimitat în toată regiunea București – Ilfov, atât cu transportul public de suprafață, cât și cu metroul și cu trenul (pe ruta Gara de Nord – Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni).

Pentru turiști, cele mai potrivite variante sunt de cele de 24 ore (20 lei) sau 72 ore (40 lei), iar cei care locuiesc în regiune au la dispoziție abonamente de o lună (210 lei), șase luni (1.100 lei) și chiar de un an (2.000 lei).

Abonamentul integrat a devenit rapid foarte popular, numărul titlurilor de călătorie crescând cu aproximativ 50% în primele luni de la data lansării lor, 17 februarie 2022. Cel mai mare succes l-au avut abonamentele folosite mai ales de turiști, cel de 24 ore reprezentând aproape jumătate din vânzări, urmat de cel de 72 ore și de abonamentul pe o lună.

Noul tip de abonament este un proiect-pilot, care în primă fază va putea fi utilizat pe transportul feroviar numai pe ruta care leagă Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă” de Gara de Nord (inclusiv de la stațiile Mogoșoaia și Otopeni). TPBI, împreună cu instituțiile partenere – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Societatea de Transport București (STB SA), Metrorex SA, CFR Călători SA și Transferoviar Călători SRL – analizează posibilitatea extinderii acestui tip de abonament și pe viitoarele linii de tren metropolitan, aflate momentan în fază de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.