Acasă Social Cod roșu de caniculă, valabil astăzi în cinci județe din vestul țării

Cod roșu de caniculă, valabil astăzi în cinci județe din vestul țării

DISTRIBUIȚI

 165739 – 23072022 – În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

În județele din vestul țării, temperatura resimțită la soare va ajunge la 50 de grade.

Tot astăzi mai este valabil un cod portocaliu de caniculă. Acesta vizează sudul Olteniei și al Banatului, precum și sud-vestul Munteniei. Valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica.

Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru centrul și sud-estul țării a fost emis un cod galben de caniculă valabil astăzi.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.