Acasă Social Aparare Conducerea MApN, la Atlantic – Black Sea Security Forum

Conducerea MApN, la Atlantic – Black Sea Security Forum

DISTRIBUIȚI

 165532 – 08072022 – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, vor participa vineri, 8 iulie, de la ora 10.00, la cea de-a patra ediție a Atlantic – Black Sea Security Forum 2022, cu tema „What New European Security Architecture after Russia’s war on Ukraine?”, care va avea loc la Clubul Diplomatic din București.

  Evenimentul este organizat de Institutul Aspen România împreună cu „German Marshall Fund of the US” din București și în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale și Ambasada Franței în România.

   Atlantic – Black Sea Security Forum este un eveniment internațional care tratează cele mai recente subiecte de pe agenda internațională de securitate. Având în vedere contextul geopolitic actual, ediția din acest an va include și o sesiune dedicată securității energetice.

Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO și a posturii de descurajare și apărare pe flancul estic agreate recent de liderii Alianței la Summit-ul de la Madrid, precum și viitorul Parteneriatului strategic NATO – UE.

De asemenea, pe agenda dezbaterilor mai figurează subiecte referitoare la reconstrucția Ucrainei, perspectivele europene ale Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, la securitatea alimentară, libertatea de navigație, noile tehnologii, cât și la securitatea cibernetică și combaterea dezinformării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.