Acasă Social Sanatate Covid-19: OMS Europa avertizează că urmează o toamnă și o iarnă „dificile”

Covid-19: OMS Europa avertizează că urmează o toamnă și o iarnă „dificile”

DISTRIBUIȚI

165683 – 20072022 – Organizația Mondială a Sănătății din Europa a avertizat asupra unei toamne și ierni „dificile” din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19, pe fondul unui sentiment de relaxare în rândul statelor membre, transmite Le Figaro.

„Covid-19 rămâne o boală urâtă și potențial fatală”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, care a precizat că el însuși a contractat-o pentru prima dată în urmă cu două săptămâni și că a fost foarte afectat timp de trei zile.

„3 milioane de cazuri”

Într-o declarație, Hans Kluge a descris situația actuală ca fiind „similară cu cea din vara trecută”, dar, a spus el, „de data aceasta, valul Covid-19 este condus de tulpini mai contagioase ale variantei Omicron”. Numărul de cazuri de Covid-19 în cele 53 de țări pe care le acoperă organizația (inclusiv câteva din Asia Centrală) s-a triplat în ultimele șase săptămâni, „apropiindu-se de trei milioane de cazuri înregistrate săptămâna trecută”, reprezentând aproape jumătate din totalul global, a precizat el.

În aceeași perioadă, numărul de internări în spitale s-a dublat și, deși numărul de internări la terapie intensivă rămâne „relativ scăzut”, aproape 3.000 de persoane mor în continuare din cauza Covid în Europa în fiecare săptămână, a adăugat el. Potrivit organizației, se așteaptă ca această creștere a numărului de cazuri de Covid să continue în lunile următoare, din cauza sfârșitului vacanței de vară, a redeschiderii școlilor și a faptului că mai multe interacțiuni sociale au loc în spații închise pe măsură ce scad temperaturile.

Combinată cu o „scădere a supravegherii virusurilor”, o astfel de creștere indică „o toamnă și o iarnă dificile” în regiunea europeană, a avertizat Hans Kluge. El a declarat că statele trebuie să „răspundă urgent” la lacunele din supravegherea pandemiei și să acționeze acum pentru a evita decesele care ar putea fi prevenite și perturbarea gravă a sistemelor de sănătate. „A aștepta până în toamnă pentru a acționa va fi prea târziu”, a spus el.

OMS Europa a dezvăluit, de asemenea, o strategie pentru toamnă și iarnă. Aceasta include creșterea gradului de vaccinare a populației, o a doua doză de rapel pentru persoanele imunocompromise cu vârsta de peste cinci ani și pentru contacții apropiați ai acestora, precum și luarea în considerare a posibilității de a oferi o astfel de măsură și unor grupuri de risc specifice „la cel puțin trei luni de la ultima injecție”.

OMS solicită, de asemenea, încurajarea utilizării măștilor în interior și în mijloacele de transport în comun, a ventilației în spațiile publice aglomerate, cum ar fi școlile și birourile, precum și „un protocol strict pentru cei care prezintă risc de îmbolnăvire gravă”. – sursa: G4media

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.