Acasă Anchete Interne Două TIR-uri oprite la Nădlac II. 53 de cetăţeni străini depistaţi ascunşi...

Două TIR-uri oprite la Nădlac II. 53 de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în compartimentele pentru marfă

DISTRIBUIȚI

165657 – 18072022 –   Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 53 de cetăţeni provenind din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două automarfare înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria. Unul dintre mijloacele de transport, încărcat cu piese metalice, a fost oprit în cursul acestei dimineţi, în care au fost descoperiţi 29 de cetăţeni străini.

În data de 18.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice și role de aluminiu pentru societăți comerciale din Cehia și Germania.

            În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, în total, cincizeci și trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.