Acasă Anchete Interne Două TIR-uri oprite la PTF Nădlac II. 26 de cetăţeni străini depistaţi...

Două TIR-uri oprite la PTF Nădlac II. 26 de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în compartimentele pentru marfă

DISTRIBUIȚI

 165782 – 27072022 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 26 de cetăţeni provenind din India, Bangladesh, Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de ajunge în Spaţiul Schengen. Aceştia se aflau ascunşi în două automarfare.

În data de 26.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, un cetățean turc, respectiv un român, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice și anvelope pentru societăți comerciale din Polonia și Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, au fost depistaţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, în total douăzeci și șase de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.