Acasă Social Educatie Elevii din clasele a V-a și a IX-a vor da testare de...

Elevii din clasele a V-a și a IX-a vor da testare de alfabetizare

DISTRIBUIȚI

165746 – 25072022 –  Elevii din clasele de la început de cicluri gimnazial și liceal, adică de clasa a V-a și de clasa a IX-a, vor susține teste online de alfabetizare funcțională pe o platformă a ministerului, “realizate conform stndardelor de alfabetizare funcțională” și “corelate cu profilul absolventului”, după cum se arată în proiectul de noua lege a Educației din preuniversitar.

Platforma ar urma să fie gestionată de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare, iar datele colectate prin aceste evaluări “sunt cuprinse într-un raport care se dă publicității anual de Ministerul Educației”, potrivit alineatelor 8, 9, 10 și 11 de la articolul 89, secțiunea I – Beneficiarii educației și alfabetizarea funcțională, din capitolul XIII (“Beneficiarii Educației”).

Amintim că cele două proiecte de legi pentru învățământul preuniversitar și superior au fost lansate în dezbatere publică din 13 iulie până în data de 24 august 2022. Acestea pot fi ajustate, în funcție de propuneri, aprobate în Guvern și trimise în Parlament pentru a parcurge procesul legislativ. Celelalte modificări importante despre sistemul de Educație pot fi citite pe EduPedu.ro la această secțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.