Acasă Cultura/Media Emisiune aniversară, în premieră filatelică națională, dedicată Poştei Române şi Fabricii de...

Emisiune aniversară, în premieră filatelică națională, dedicată Poştei Române şi Fabricii de Timbre

DISTRIBUIȚI

 165631 – 15072022 –  Cu ocazia „Zilei Mărcii Poştale Românești” 2022, Romfilatelia pune la dispoziţia publicului larg şi a colecţionarilor pasionaţi o emisiune aniversară, în premieră filatelică națională, dedicată Poştei Române şi Fabricii de Timbre, care înscriu 160 şi respectiv 150 de ani de la înfiinţare. Emisiunea prezentată sub titlul generic „Ziua Mărcii Poştale Românești. Evenimente”, a fost introdusă în circulaţie, în cadrul ceremoniei de lansare care a avut loc la Biblioteca Academiei Române, vineri, 15 iulie a.c.

Marca poştală cu valoarea nominală de 6,50 Lei şi coliţa filatelică (cu valoarea mărcii poştale de 32 Lei) sunt dedicate Poştei Române. În compoziţia grafică a celor două piese filatelice se regăsesc Palatul Poştelor, aşa cum se prezenta în anul 1906, portretul semnatarului Decretului de Înfiinţare, Al. Ioan Cuza şi facsimilul Decretului nr. 527 (1 august 1862), prin care se dispunea unificarea administraţiilor poştale din cele două Principate.

Marca poştală cu valoarea nominală de 16 Lei prezintă sediul actual al Fabricii de Timbre (construit în anul 1924) şi primul timbru cu valoare nominală de 11⁄2 Bani, aparţinând primei emisiuni de timbre româneşti tipărită în Fabrica de Timbre. În plus, colecționarii vor regăsi, în cadrul emisiunii, un bloc special de două timbre nedantelate și un plic suvenir (premieră filatelică națională).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.