Acasă Politic Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor Dinu Lipatti – ediția a VI-a

Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor Dinu Lipatti – ediția a VI-a

DISTRIBUIȚI

165691 – 20072022 – Casa Artelor Dinu Lipatti organizează cea de-a VI-a Ediție a Festivalului Mozartissimo – vineri, sâmbătă și duminică, 22-24 iulie 2022, în Salonul de Muzică și în Curtea Casei Lipatti în intervalul orar 19:00 – 22:00.

Festivalul Mozartissimo dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart este singurul din România care se desfășoară concomitent cu Salzburger Festspiele, cel mai mare Festival de muzică clasică din lume, care anul acesta împlinește 101 de ani și care omagiază uluitoarea personalitate artistică a  marelui compozitor  austriac  Wolfgang Amadeus Mozart, născut în acest oraș.

Iubitorii muzicii clasice universale care nu pot ajunge la Festivalul de la Salzburg, sunt invitați în acest weeekend la Casa Artelor Dinu Lipatti, pentru a se bucura și a sărbători timp de trei seri, geniul celui supranumit „Soarele Muzicii”.

Festivalul Mozartissimo a fost creat în anul 2016 de regizoarea Alice Barb și este dedicat marelui Wolfgang Amadeus Mozart, unul dintre compozitorii preferați al celui mai important pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Pe parcursul celor trei zile de Festival publicul va avea ocazia să vadă Expozițiile în aer liber „Viața și creația lui Wolfgang Amadeus Mozart”, „Viața și creația lui Dinu Lipatti” și Expoziția permanentă din Saloanele Casei Lipatti „Dinu Lipatti, familia și prietenii” și să se bucure de Audiții cu Înregistrări celebre, din creația lui W.A. Mozart, în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.