Acasă Anchete Interne Grupare infracțională specializată în furturi, destructurată de polițiști

Grupare infracțională specializată în furturi, destructurată de polițiști

DISTRIBUIȚI

 165484 – 05072022 – Polițiștii inspectoratului de poliție județean Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria rădăuți, au reușit destructurarea unei grupări infracționale, specializată în furturi,  în zona de nord a județului.

Astfel, în perioada aprilie – iunie 2022, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, din municipiul rădăuți și comuna dornești, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională, specializată în infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric, în vederea documentării și săvârșirii infracțiunilor.

Cei 10 bărbați care ar fi organizat gruparea sau care ar fi gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea a cel puțin 10 fapte de furt în rădăuți, mușenița, calafindești, putna, brodina, bălcăuți, zamostea, frătăuții vechi.

Prejudiciul cauzat prin furturile săvârșite, în perioada aprilie – iunie 2022, este de peste 150.000 de euro, 150.000 de lei și peste 1,5 tone de motorină.

La data de 4 iulie a.c., în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria rădăuți, polițiștii au efectuat 12 percheziții domiciliare.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate sume mari de bani în numerar (aproximativ 70.000 de euro și peste 120.000 de lei), aproximativ 300 de litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi și alte bunuri care interesează cauza.

Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 4 autoturisme și o autoutilitară, care ar aparține membrilor grupării și ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, au fost puse în executare 10 mandate de aducere, vizând membrii gruparii și persoane despre care au fost obținute date că ar deține bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor investigate.

În urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a 7 persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, din municipiul rădăuți și comuna dornești, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, acestea urmând a fi prezentate parchetului de pe lângă judecătoria rădăuți, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cei 7 bărbați reținuți au fost introduși în arestul inspectoratului de poliție județean suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea directă a procurorului parchetului de pe lângă judecătoria rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.