Acasă Politic Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu delegația General Dynamics European Land System Romania

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu delegația General Dynamics European Land System Romania

DISTRIBUIȚI

 165629 – 14072022 –   Prim-Ministrul Nicolae Ciucă a primit, la Palatul Victoria, delegația General Dynamics European Land System Romania(GDELS).

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată importanța programului aflat în derulare, pentru coerenta  procesului înzestrării. În acest context, a fost reliefată nevoia de întărire a capabilităților industriei de apărare și de modernizare a echipamentelor militare, acestea reprezentând elemente cheie pentru asigurarea securității regionale.

Totodată, atragerea proiectelor R&D este o prioritate, mai ales prin prisma dezvoltării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

„Trebuie să întărim industria de apărare, iar pentru asta avem nevoie de parteneri cu experiență solidă și dovedită”, a declarat Prim-Ministrul României.

Uzina Mecanică  București, în parteneriat GDELS, a început producția de vehicule blindate Piranha 5, în urma semnării acordului de colaborare în martie 2022. În urma acestui acord, peste 220 de vehicule Piranha 5 vor fi construite în România, alături de întregul sistem operațional necesar pentru utilizarea acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.