Acasă Economie Klaus Iohannis: Pentru România este fezabilă reducerea consumului de gaz cu 15%

Klaus Iohannis: Pentru România este fezabilă reducerea consumului de gaz cu 15%

DISTRIBUIȚI

  165812 – 29072022 – Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că măsura europeană de reducere voluntară a consumului de gaze cu 15% în această iarnă ar putea fi o varianta sustenabilă și pentru România, potrivit unei analize a Ministerului Energiei. Președintele a precizat că „e înţelept să economisim acolo unde se poate”.

„Este evident că ne vom confrunta cu o iarnă complicată, în condiţiile în care gazul livrat de Rusia devine tot mai puţin, gazul pe piaţa internaţională devine tot mai scump. Totuşi abordarea de a face economii de 15% e una corectă. Noi trebuie să căutăm să investim în resurse regenerabile, dar e înţelept să economisim acolo unde se poate. Economia trebuie făcută cu cap. Nu trebuie să ne imaginăm că dorim să stea cineva pe frig şi să dorim să nu existe gaz pentru industrie”, a declarat șeful statului.

Președintele a explicat că potrivit unei analize a Ministerului Energiei „pentru România o economie este posibilă, fezabilă, sustenabilă”. „Aici nu vorbim o reducere a consumului cu 15% faţă de ce avem acum, ci o reducere de 15% cu media pe anii trecuţi”, a explicat Klaus Iohannis, la conferința comună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susţinută vineri la Palatul Cotroceni. Sursa:Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.