Acasă Social Nicolae Ciucă:  Participarea tinerilor în cadrul programului de Internship guvernamental poate contribui...

Nicolae Ciucă:  Participarea tinerilor în cadrul programului de Internship guvernamental poate contribui la modelarea, la ajustarea proiectelor care sunt în derulare la nivelul Guvernului

DISTRIBUIȚI

165568 – 11072022 –Şeful Executivului a participat luni la evenimentul de lansare a Programului oficial de Internship al Guvernului României – ediţia a IX-a, 2022.

“Vreau să vă felicit pentru că ați fost selecționați pentru această perioadă de practică și consider că este un demers benefic atât pentru instituțiile guvernamentale, cât și pentru dumneavoastră. Practic, începând cu anul 2013, s-au desfășurat astfel de activități care au fost în beneficiul Guvernului, în beneficiul ministerelor, al tuturor instituțiilor administrative, cât și al dumneavoastră. Aceste stagii vă oferă posibilitatea să vă faceți o imagine reală asupra modului în care se desfășoară activitățile la nivel guvernamental și, de asemenea, să vedeţi cum se derulează procesul de luare a deciziilor la nivelul fiecărei instituții în parte. Pentru mine personal, prezența tinerilor în acest program este și mai importantă, ţinând cont că, așa cum ne-am asumat la nivel de coaliție, prin programul de guvernare, tot ceea ce facem, facem pentru dvs, pentru generația viitoare. Prin participarea la astfel de proiecte, putem să beneficiem de tot ceea ce înseamnă energia, dinamismul, optimismul tinerei generații și, bineînțeles, contribuția nemijlocită a fiecăruia dintre dumneavoastră la modelarea, la ajustarea tuturor proiectelor care sunt în derulare.

Vă încurajez ca, prin tot ceea ce veți desfășura, să aveți propria dumneavoastră contribuție, să lăsați acolo o amprentă, cât de mică, de care să fiți mândri mai târziu, că ați avut o contribuție în tot ceea ce a însemnat derularea practică, reală, a activității de implementare a proiectelor în care veți fi implicați.

Eu sunt foarte optimist și cred că, prin aportul fiecăruia dintre dumneavoastră, așa cum au făcut-o și celelalte serii, veți reuși să identificați atât amploarea activităților în domeniul administrativ, în domeniul de conducere și de coordonare la nivelul guvernului, la nivelul ministerelor, la nivelul agenţiilor unde vă veţi desfăşura activitatea. Cred, de asemenea, că poate să însemne și o profilare a carierei pe care o veți alege de aici înainte. Sunt foarte mulți tineri care au participat la acest program și care, ulterior, au ales să lucreze în administrație, au reușit să își aleagă o carieră în cadrul instituțiilor guvernamentale. Pe de altă parte, sunt tineri care au ales ca, după această activitate, să își desfășoare activitatea în domeniul privat, în diferite sectoare de activitate, care nu au legătură cu activitatea guvernamentală, cu activitatea administrativă, instituțională, ceea ce este de asemenea un lucru bun, pentru că pot își facă o imagine a parcursului pe care îl are o decizie sau un document la nivelul instituțiilor și care poate să completeze activitatea pe care o desfășoară în sectorul privat.
După cum bine știți, suntem angrenați într-un proces cât se poate de dinamic pentru digitalizarea și transparentizarea activității guvernamentale, în așa fel încât cetățeanul să poate să acceseze cât mai facil serviciile publice. Procesul acesta nu este nici simplu şi nici nu se poate întâmpla peste noapte. De aceea, cred că, prin spiritul dumneavoastră de observație, prin energia și prin tot ceea ce înseamnă pregătirea în conformitate cu aceste norme și cerințe de digitalizare, pe care noi vrem să le implementăm cât mai consolidat posibil, reprezintă, de asemenea, o oportunitate. Vă invit să faceți în așa fel încât să aveți un cuvânt greu de spus, pentru că, în comparație cu generația noastră, dumneavoastră ați crescut odată cu conceptul de digitalizare. Cred că ne este de mare folos să avem parte de contribuția și de implicarea tinerei generații, pentru că acest sistem pe care noi ne-am angajat să îl construim acum este pentru dumneavoastră, pentru generațiile care urmează să vină și să își asume, la rândul lor, toată această responsabilitate a consolidării, a dezvoltării unei societăți, pe baza principiilor de modernizare, pe baza principiilor de tehnologizare, pe baza principiilor de reformă pe care le-am angajat la nivelul guvernului, la nivelul fiecărui minister în parte.

În încheiere, vreau încă o dată să vă felicit și să vă mulțumesc pentru că ați ales să vă petreceți această perioadă alături de noi. Îmi exprim încrederea că, la final, atunci când ne vom întâlni, voi avea de la dumneavoastră un feedback cât se poate de consistent, cu propuneri concrete pe baza analizei și a realității, așa cum o veți simți și cum o veți trăi fiecare la locul unde vă veți desfășura activitatea. Vă mulțumesc încă o dată, vă doresc succes și aștept să ne revedem la încheierea perioadei de pregătire!”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.