Acasă Economie Nicușor Dan  a semnat dispoziția de demolare pentru  Cathedral Plaza

Nicușor Dan  a semnat dispoziția de demolare pentru  Cathedral Plaza

DISTRIBUIȚI

 165698 – 20072022  – Primarul General, Nicușor Dan, a semnat astăzi, 20 iulie 2022, dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: „Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea. Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1.”

ISTORIC PROIECT Cathedral Plaza

–         Cathedral Plaza este un proiect dezvoltat de Millennium Building Development

–         Februarie 2006 – Primăria Sector 1 a dat autorizație de construire, iar lucrările au început în același an.

–         Aprilie 2006 – Arhiepiscopia Romano-Catolică din București a contestat în instanță autorizația din cauza faptului că imobilul afecta structura și imaginea Catedralei Sfântul Iosif. A urmat o serie de litigii.

–         Iunie 2011 – construcția imobilului a fost finalizată.

–         Iulie 2011- Curtea de Apel Suceava a respins a șasea și ultima cale extraordinară de atac promovata de constructor, „stabilind irevocabil nulitatea autorizației de construire a auto-intitulatei clădiri Cathedral Plaza.

–         Iunie 2012 – Tribunalul Dâmbovița stabilește că Primarul Municipiului București trebuie să emită decizia privind desființarea Cathedral Plaza, având în vedere faptul că imobilul a fost construit fără autorizație de construire legală.

–         Ianuarie 2013 – Curtea de Apel Ploiești stabilește că sentința este definitivă și irevocabilă, iar Cathedral Plaza trebuie demolată la cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.