Acasă Anchete Interne Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore 

Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore 

DISTRIBUIȚI

165538 – 08072022 – Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Arad și Timiș.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.246 de cazuri din totalul de 1.521 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 86 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 178 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 11 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.  În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Brăila și Constanța.

Din totalul celor 86 de incendii care au avut loc ieri, 58 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și gunoi (  210 ha de teren afectate) și o intervenție la incendii de pădure ( 52 ha pădure și litieră de pădure).

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 11 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Bacău (1), Bistrița Năsăud (1), Brașov (1), Harghita (4), Hunedoara (2), Neamț (1) și Prahova (1); 1 mesaj transmis de IGSU privind avertizări meteorologice imediate care au vizat județele Giurgiu și Teleorman.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Dâmbovița, pe raza localității Butimanu, unde colegii noștri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un microbuz a părăsit partea carosabilă. În urma evenimentului au rezultat șapte victime. Sosite la fața locului, echipajele de intervenție au acordat primul ajutor tuturor  persoanelor, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală.

Un alt eveniment rutier a avut loc ieri dimineță, în județul Suceava, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza municipiului Suceava, în urma coliziunii dintre  un autoturism și un stâlp de pe marginea șoselei. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Salvatorii au scos persoana dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalte victime, ulterior acestea finnd transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare.

O altă misiune complexă care a necesitat efort susținut din partea pompierilor suceveni a avut loc, tot pe parcursul zilei de ieri, pe raza localității Budeni (Dolhasca), unde au fost solicitați să intervină la un incendiu violent izbucnit la o locuință. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o casă și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la construcțiile învecinate. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost lichidat fără a se extinde la locuințele din vecinătate și fără a fi înregistrate victime.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 07.07.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 347 de pompieri și 222 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.