Acasă Cultura/Media Romfilatelia: Animale inteligente

Romfilatelia: Animale inteligente

DISTRIBUIȚI

 165485 – 05072022 – Au empatie, pot comunica, număra şi pot chiar vorbi. Discutăm, bineînţeles, despre animale inteligente. Romfilatelia te invită să descoperi în emisiunea filatelică dedicată, specii de animale cu inteligență nativă vizibilă.

Emisiunea alcătuită din patru mărci poștale, patru minicoli, un plic prima zi și o mapă filatelică specială pentru colecționari, va intra în circulație miercuri, 6 iulie a.c.

 Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 Lei este redat papagalul, deseori preferat ca animal de companie pentru inteligență, datorită căreia înțelege și se adaptează mediului înconjurător, dobândind noi abilități.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 Lei este ilustrat cimpanzeul, care își dovedește inteligența prin capacitatea de comunicare și înțelegere, fiind capabil să învețe limbajul semnelor, dar și folosirea mai multor instrumente, întrecând la îndemânare orice alt animal de pe planetă.

Delfinul, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, îndeplinește sarcini dificile, învață din experiență și transmite cunoștințele celorlalți indivizi din grup.

Elefantul, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 16,00 Lei, trăiește în turme, cu un mod de organizare matriarhal. Elefanții comunică unul cu altul și se pot identifica de la trei kilometri distanță.

Leul de mare, redat pe plicul „prima zi” a emisiunii, este un animal cu multe abilități și foarte inteligent, jucăuș, receptiv și având abilitatea de a învăța trucuri.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.