Acasă Externe Agenda Europeana Taxonomie: Eurodeputații nu se opun includerii activităților nucleare și gaziere

Taxonomie: Eurodeputații nu se opun includerii activităților nucleare și gaziere

DISTRIBUIȚI

165508 – 07072022 – Parlamentul European a respins o propunere de a se opune includerii anumitor activități nucleare și gaziere ca activități economice durabile din punctul de vedere al mediului. a

Parlamentul European nu s-a opus Actului delegat al Comisiei privind taxonomia. Acesta propune includerea, în anumite condiții, a unor activități specifice din sectorul gazelor naturale și cel al energiei nucleare în lista activităților economice durabile din punctul de vedere al mediului care fac obiectul așa-numitei taxonomii a Uniunii Europene.

Comisia consideră că investițiile private în activitățile din sectorul gazelor naturale și din sectorul nuclear pot juca un rol în tranziția verde. Astfel, a propus clasificarea anumitor activități din cele două sectoare ca activități de tranziție care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice. Includerea anumitor activități nucleare și gaziere este limitată în timp și depinde de anumite condiții specifice și cerințe de transparență.

278 deputați europeni au votat în favoarea rezoluției, 328 împotrivă și 33 s-au abținut. Ar fi fost necesară întrunirea unei majorități absolute de 353 de deputați europeni pentru a introduce un veto împotriva propunerii Comisiei. Dacă nici Parlamentul, nici Consiliul nu formulează obiecții cu privire la propunere până pe 11 iulie 2022, Actul delegat privind taxonomia va intra în vigoare și se va aplica de la 1 ianuarie 2023.

Regulamentul privind taxonomia face parte din Planul de acțiune al Comisiei privind finanțarea creșterii durabile. Regulamentul urmărește să stimuleze investițiile ecologice și să prevină dezinformarea ecologică (cunoscută și ca „greenwashing”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.