Acasă Externe Agenda Europeana UE vrea mai multe gaze din Nigeria

UE vrea mai multe gaze din Nigeria

DISTRIBUIȚI

  165745 – 25072022 – Uniunea Europeană este interesată să obţină livrări suplimentare de gaze naturale din Nigeria, într-un moment în care blocul comunitar se pregăteşte pentru o posibilă oprire a livrărilor de gaze ruseşti, a declarat Matthew Baldwin, director general adjunct al Directoratului General pentru Energie din cadrul Comisiei Europene.

Matthew Baldwin a mers în Lagos, oraș-port pe coastele Nigeriei, unde s-a întâlnit cu oficiali ai celui mai mare producător de petrol din Africa, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. Oficialul european a fost informat că Nigeria îşi îmbunătăţeşte securitatea în Delta Nigerului şi, de asemenea, intenţionează să redeschidă conducta Trans Niger, undeva după luna august, ceea ce ar putea însemna o creştere a exporturilor de gaze spre Europa.

Uniunea Europeană importă din Nigeria aproximativ 14% din necesarul său total de gaze lichefiate şi există potenţialul pentru dublarea cifrei, a apreciat Matthew Baldwin.

Însă producţia de petrol şi gaze a Nigeriei este afectată de furturi şi vandalizarea conductelor, astfel că în prezent terminalul de export pe care compania Nigeria LNG Ltd. îl are pe insula Bonny operează la 60% din capacitate.

„Dacă vom putea ajunge undeva peste 80%, atunci ar putea fi cantităţi suplimentare de gaze lichefiate care ar putea fi disponibile pentru cargouri spot care să vină în Europa. Ei (oficialii nigerieni – n.r.) ne-au spus să avem o nouă rundă de discuţii la finele lunii august, pentru că sunt încrezători că vor putea face progrese cu privire la acest subiect”, a spus Matthew Baldwin.

Compania Nigeria NLG este deţinută de grupul petrolier NNPC Ltd, unde acţionari sunt statul nigerian, precum şi giganţii occidentali Shell, TotalEnergies şi Eni.

Miercuri, Comisia Europeană a apreciat că statele membre UE ar trebui să îşi reducă consumul de gaze cu 15%, începând din luna august şi până în luna martie. Iniţial, această ţintă va fi una voluntară, dar ar urma să devină obligatorie dacă executivul comunitar declară stare de urgenţă.

Anul trecut, Nigeria a exportat 23 de miliarde de metri cubi de gaze spre Uniunea Europeană, însă această cifră este în scădere de mai mulţi ani. De exemplu, în 2018, blocul comunitar a cumpărat 36 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Nigeria, a precizat Matthew Baldwin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.