Acasă Anchete Justitie Viorel Hrebenciuc eliberat din închisoare

Viorel Hrebenciuc eliberat din închisoare

DISTRIBUIȚI

 165506 – 06072022 – Tribunalul Ilfov a dispus miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.
Cei doi judecători care i-au analizat la sfârşitul lunii iunie cererea de eliberare condiţionată nu s-au înţeles sub nicio formă.

În timp ce unul dintre judecători a admis că Hrebenciuc ar putea fi lăsat liber, celălalt a invocat faptul că e mult prea devreme şi că, astfel, actul de justiţie ar fi bagatelizat.

În această situaţie, cererea fostului deputat a fost reanalizată astăzi, când un al treilea judecător a fost chemat pentru a face diferenţa.

Condamnat în septembrie anul trecut la 3 ani de închisoare în dosarul Giga TV, Hrebenciuc a făcut cerere de eliberare încă de acum 3 luni, însă, în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, nu a avut câştig de cauză.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, pe 14 septembrie 2021, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiindu-i majorată pedeapsa primită iniţial la Tribunalul Bucureşti.

Fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată, în acelaşi dosar, la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare, instanţa impunându-i acesteia să desfăşoare o activitate neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 120 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 6. Iniţial, Iorga primise o pedeapsă cu executare.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în luna iulie 2015.

Soluția instanței:

„Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 6.07.2022”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.