Acasă Politic Virgil Popescu: Alături de partenerii americani, canadieni şi francezi modernizăm şi dezvoltăm...

Virgil Popescu: Alături de partenerii americani, canadieni şi francezi modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară din România

DISTRIBUIȚI

165765 – 26072022 –Dezvoltarea programului nuclear civil şi întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei sunt priorităţile pe care le voi aborda în cadrul vizitei de lucru pe care o fac săptămâna aceasta în SUA, a anunţat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Astăzi am avut un dialog foarte bun, la Washington, cu reprezentanți ai companiilor americane și canadiene, care sunt parte a proiectului care prevede construirea unităților 3 și 4 de la Cernavodă. Am discutat cu cei de la SNC-Lavalin, Fluor Corporation și cu cei de la Sargent & Lundy. Totodată, am avut un schimb de idei și cu reprezentanții NuScale care construiesc reactorul modular de mici dimensiuni, de la Doicești. Alături de partenerii americani, canadieni și francezi modernizăm și dezvoltăm energia nucleară din România. Alături de mine la discuții au mai participat E.S. ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, consilier la cancelaria prim – ministrului George Agafiței, CEO -ul SNN Cosmin Ghiță și alți oficiali ai companiei Nuclearelectrica”, a scris ministrul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.