Acasă Politic Andrei Muraru: ”Am depus la Departamentul de Stat instrumentele de ratificare ale...

Andrei Muraru: ”Am depus la Departamentul de Stat instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei şi Suediei la NATO”

DISTRIBUIȚI

166083 – 23082022 – Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii Andrei Muraru a anunțat că a depus  la Departamentul de Stat, care este depozitarul Tratatului Organizației Atlanticului de Nord, instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei şi Suediei la NATO, după adoptarea legii de către Parlament şi promulgarea de președintele Klaus Iohannis.

„Am depus la Departamentul de Stat (depozitarul Tratatului Organizației Atlanticului de Nord) instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei și Suediei la NATO, după adoptarea legii de către Parlament și promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis. Acesta reprezintă pasul final al procesului de ratificare, din partea României, a aderării celor doi importanți parteneri în drumul lor de a deveni aliați cu drepturi depline ai NATO. România este al 19-lea membru al Alianței care a depus documentele.

I-am spus adjunctului asistentului Secretarului de Stat al SUA, Douglas D. Jones, că România susține cu fermitate Politica Ușilor Deschise și că țara noastră a primit cu satisfacție decizia celor două state de a se alătura NATO. Așteptăm cu nerăbdare contribuția valoroasă a acestor țări la securitatea Flancului Estic al NATO și a întregii Alianțe”, a precizat Muraru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.