Acasă Politic Cancelarul german Olaf Scholz propune aderarea României la Schengen/ Oficialii de...

Cancelarul german Olaf Scholz propune aderarea României la Schengen/ Oficialii de la București mulțumesc pentru susținere

DISTRIBUIȚI

166166 – 29082022 – Președintele Klaus Iohannis a transmis luni, pe Twitter, un mesaj în care îi mulțumește cancelarului german, Olaf Scholz, pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen.

Scholz a declarat, luni, la Praga, că „România, Bulgaria și Croația îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline”.

”Salut anunțul de astăzi al cancelarului german Olaf Scholz, privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește clar toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul personal”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

”Schengen este unul dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase”, a declarat cancelarul german, care și-a oferit, apoi, susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației: „Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.

Anterior și alți oficiali din alte țări UE și-au exprimat susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen.

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a mulțumit, tot pe Twitter, cancelarului german pentru ”prietenia și sprijunul pentru aderarea României la spațiul Schngen”, menționând și apartenanța sa politică la social-democrația europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.