Acasă Economie Ciucă: Să se verifice dacă au avut loc atacuri speculative care au...

Ciucă: Să se verifice dacă au avut loc atacuri speculative care au dus la majorări nejustificate

DISTRIBUIȚI

  165864 – 03082022 – Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, o serie de controale pe piața tranzacționării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale prețurilor.

Am solicitat o serie de controale pe piața tranzacționării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale prețurilor. Experți din cadrul Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM, Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și din partea Ministerului Energiei vor investiga aceste fluctuații neobișnuite.

Mai exact, s-au înregistrat diferențe anormale între prețul mediu ponderat practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde în piață. Analiștii din domeniu se așteptau ca ultima ședință de tranzacționare să fie una cu prețuri în scădere, nicidecum în creștere. Dacă vom descoperi că a fost vorba despre un atac speculativ pe piață, instituțiile abilitate vor lua măsurile care se impugn, anunta premierul într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.