Acasă Social Cod galben de caniculă, până duminică, în 22 de județe din țară...

Cod galben de caniculă, până duminică, în 22 de județe din țară și în Capitală

DISTRIBUIȚI

 165875 – 04082022 – ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru următoarele patru zile, valabil în 22 de județe din țară și în Capitală.  Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Bucureștiul și 22 de județe intră sub o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, temperaturile maxime înregistrând valori între 33 şi 37 de grade Celsius.

Joi, vineri, sâmbătă și duminică, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Zonele vizate sunt Capitala și județele Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt.

În Capitală va fi caniculă și disconfort termic ridicat de joi până duminică, se arată în prognoza specială pentru București a Administrației Naționale de Meteorologie.

De joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 21.00, în București va fi val de căldură persistent și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi de 33-34 de grade, iar cele minime de 19-20 de grade.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.