Acasă Sport David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine...

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatul European de Natație de la Roma

DISTRIBUIȚI

 166029 – 18082022 – Înotătorul David Popovici, 17 ani, dublu medaliat cu aur,  a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, la Campionatul European de Natație pentru seniori de la Roma pentru performanțele sale deosebite obținute în competiție.

David Popovici a continuat să scrie istorie în natația mondială la Roma. Adolescentul de 17 ani  a reușit dubla la 100 și 200 m,  după câștigarea celor două probe și la Mondialele de la Budapesta.  A doborât recordul mondial la 100 m liber și a câștigat detașat proba de 200 de metri, obțind al treilea timp din istoeia probei și stabilind trei recorduri – al competiției, european și mondial de juniori.

Performanțele lui David Popovici la Foro Italico nu puteau trece neobservate: a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, în timp ce  Rūta Meilutytė din Lituania a fost desemnată cea mai bună sportivă a Europenelor.

Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, rezultat în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru recordul mondial stabilit în finala de 100 m liber. La feminin, sportiva din Lituania a totalizat 985 de puncte. Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.