Acasă Economie Doar într-o singura zi, amenda de peste 250.000 de lei data de...

Doar într-o singura zi, amenda de peste 250.000 de lei data de ITM, pe un șantier din București

DISTRIBUIȚI

 165921 – 09082022 – În săptămâna 01.08.2022 – 05.08.2022, doar într-o singură zi, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, sub coordonarea și îndrumarea  directă a inspectorului șef dr. ing. Constantin Bujor, în urma unei acțiuni de control în domeniul construcțiilor, au identificat 13 persoane, care desfășurau activitate fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată și completată; valoarea amenzilor aplicate a fost de 260.000 lei, potrivit unui comunicat al ITM Bucuresti.

Inspectoratul Teritorial de Muncă București urmărește în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfașurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate și în colaborare cu alte instituții ale statului: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne și altele.

Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a Inspectoratulului Teritorial de Muncă București privind combaterea muncii nedeclarate.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.