Acasă Anchete Interne Droguri de mare risc descoperite în Harghita

Droguri de mare risc descoperite în Harghita

DISTRIBUIȚI

 166043 – 19082022 – Mai mulți cetățeni români și străini sunt cercetați pentru deținere și trafic de droguri de risc și mare risc în urma unor acțiuni desfășurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Harghita și din Târgu Mureș.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri la un festivalul de muzică electronică, care s-a desfășurat în comuna Gălăuțaș, sat Preluca, județul Harghita.

Astfel, la data de 17 august 2022, începând cu ora 16.00, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate 26 de spații (autovehicule, autorulote, corturi), aparținând atât unor cetățeni români, cât și unor cetățeni străini, despre care existau date că ar fi implicați în săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilor.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, de la cele 15 persoane vizate au fost ridicate 123 de comprimate de diferite culori și forme, 15 bucăți de timbre L.S.D., 39 de grame de hașiș, o cultură indoor de ciuperci halucinogene, diferite cantități de droguri de risc și mare risc (cocaină, ketamină, ciuperci halucinogene, muguri de cannabis, țigarete confecționate artizanal cu cannabis) și obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculețe cu urme, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare).

Anterior desfășurării acțiunii, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au realizat activități punctuale, fiind prinse în flagrant delict 8 persoane (cetățeni români și străini), implicate în traficul și consumul de droguri.

 În urma acestor activități, au fost confiscate aproximativ 50 de grame de muguri de cannabis, 14 timbre LSD, aproximativ 12 grame de substanță pulverulentă (posibil amfetamină), 5 comprimate de ecstasy, aproximativ 3 grame de ketamină, 2 grame de rezină de cannabis, 7 comprimate de diazepam, un minicântar electronic, 4 grindere, o pipă și 4 dispozitive pentru prizat.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Harghita, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.