Acasă Economie Ghidul de finanțare ”Rabla local”, publicat în Monitorul Oficial

Ghidul de finanțare ”Rabla local”, publicat în Monitorul Oficial

DISTRIBUIȚI
foto: e-juridic.manager.ro

166131 – 26082022 – Persoanele fizice vor putea primi în perioada următoare de la primăria de care aparțin 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani. Ele nu vor fi obligate să folosească banii pentru a cumpăra o mașină nouă. Ghidul de finanțare al programului ”Rabla local” a fost publicat în Monitorul Oficial și prevede anumite condiții.

Programul este separat față de ”Rabla clasic”, prin care se pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante, și „Rabla plus”, destinat cumpărării de mașini electrice sau hibride. Cei care vor dori să-și caseze mașina veche vor trebui să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul sau reședința. Mașina uzată trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin cinci ani și să figureze în evidențele fiscale ale primăriei respective. Totodată, persoana fizică trebuie să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local, precum și condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului.

Mai mult, aceeași mașină nu poate fi folosită pentru obținerea altor finanțări prin celelalte programe. Mașina care urmează să fie casată trebuie să aibă la data solicitării o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, și o normă de poluare Euro 3 sau inferioară. De reținut că timp de trei ani stimulentul de 3.000 de lei nu va putea fi folosit pentru cumpărarea unei mașini cu norma de poluare Euro 4 sau mai mică. La casat vor putea fi aduse maşini mici, microbuze şi autoutilitare sau autospeciale uşoare. La programul pentru casarea maşinilor uzate nu vor putea participa şi persoanele juridice, anunțp Romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.