Acasă Cultura/Media Rase de cai

Rase de cai

DISTRIBUIȚI
image description

165905 – 08082022 – Romfilatelia a inclus în Planul editorial curent, emisiunea de mărci poștale Rase de cai.

Emisiunea, alcătuită din patru mărci poștale, și un plic prima zi, va intra în circulație marţi, 9 august a.c.

Pe timbrele emisiunii sunt ilustrate următoarele rase de cai: Shagya Arab, Pur Sânge Arab, Nonius, Semigreu Românesc.

Shagya Arab, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 Lei. Rasa a fost concepută în zona Bucovinei secolului al  XVIII-lea în Imperiul Austro-Ungar, când a luat fiinţă Herghelia Rădăuţi, şi a pornit de la un fundament genetic de Pur Sânge Arab.

Pur Sânge Arab, este redat pe timbrul  cu valoarea nominală de 4 Lei. Rasa Arabă este cea mai veche rasă pură din lume, originară din platourile Asiei Centrale, cea care a stat la baza formării tuturor raselor culturale existente în prezent.

Nonius, este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei. Bazele formării rasei au fost puse în secolul XIX în Ungaria, cu scopul de fi utilizat la tracţiune. Numele provine de la armăsarul anglo-normand Nonius, de provenienţă franceză, capturat de cavaleria austro-ungară.

Semigreu Românesc, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este o rasă relativ recentă, creată pentru a furniza un răspuns la o necesitate a anilor ’50, obţinerea unei rase cu aptitudini pentru muncă, puternică şi mobilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.