Acasă Social Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi, deși autorităţile...

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi, deși autorităţile i-au ameninţat cu sancţiuni de 3.000 de lei

DISTRIBUIȚI

165895 – 07082022 – Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi până la urmă, asta deși autorităţile i-au ameninţat cu sancţiuni de 3.000 de lei, informează Observatornews.

Iniţial, autorităţile au spus că cei care nu-şi vor da datele vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei, dar şeful Institutului Naţional de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.